Qigong helgekurs i Bodø

Taiji Nord kan nå tilby kurs i Qigong-formen Baduanjin – slik den praktiseres i fjellene i Wudangshan i Kina.

Kurset arrangeres i Bodø lørdag 12. og søndag 13. februar 2022. Her finner du mer informasjon om sted og tidspunkter – samt skjema for påmelding: Informasjon om kurs.

Baduanjin (八段 錦), som er en av de vanligste formene for Qigong i Kina, har røtter i mer enn 4000 år gammel kinesisk filosofi, og kan oversettes til «energiarbeid» eller «arbeid med pusten». Denne Qigong-formen består av åtte bevegelser, og kalles i Vesten for «Eight Pieces of Brocade, eller «De åtte brokader» på norsk. Navnet relateres til hvordan de åtte bevegelsene påvirker kroppen og dens energi, med en kvalitet som assosieres med broderier i brokade av ekte silke.

Baduanjin er en form for medisinsk Qigong, utviklet for å forbedre helsen gjennom bevegelser som virker på organene, leddene og musklene. Rolig, dyp pust og avspenning er grunnleggende for god effekt av bevegelsene. Det samme er en tydelig intensjon om å oppnå ønsket helsegevinst, utholdenhet og jevnlig praktisering.

Leave a Reply