Retreat Mesøy  

Taiji Nords årlige retreat arrangeres på vakre Meløy ei helg mot slutten av juni.

I løpet av retreaten vil vi gå dypere inn i prinsippene Taijiquan-formen bygger på, søke ro og avkobling og nyte tilværelsen i et inspirerende miljø på øya Mesøy utenfor Ørnes i Meløy kommune.

Klikk på lenken nederst på siden for mer informasjon om tidspunkter og priser.

Grendehuset har en stor platting der det er god plass til å trene på formen.

Her er det ingen butikker – bare vakker natur og et herlig turterreng.

Vi går rolig gjennom hele, eller deler av formen, slik at også uerfarne kan delta ut fra egne forutsetninger.

Vi er alle på vår egen reise, men også på en reise sammen. Taijiquan åpner for dype  refleksjoner over dette.

Medisinsk Qigong

Du vil også få grunnleggende opplæring i Qigong-formen Baduanjin (de åtte brokader). Dette er en form for medisinsk Qigong som bygger på rolig, dyp pust og avspenning, som i kombinasjon med åtte ulike øvelser virker positivt på organene, musklene og leddene.

Les mer om Baduanjin

Baduanjin

Indre ro

Mellom øktene blir det rom for å trekke seg tilbake og finne roen alene for dem som trenger det, eller til å nyte samværet med andre. Vi skal spise god mat, gå turer sammen, og lære litt om Mesøya som bosted gjennom 9.000 år. For det finnes spor her etter de aller første som kom hit etter at isen trakk seg tilbake, og havoverflaten lå 50-60 meter høyere enn i dag.

På Mesøya er det godt å være, både inne og ute.

 

Retreat Mesøy 2020

Praktisk informasjon

Mesøy grendehus er ei nedlagt internatskole som ligger lunt til like ved havna i Raudsetbukta. Her har Mesøy Grendelag lagt sin sjel i å ta vare på eiendommen, pusset opp og utstyrt kjøkken og andre fasiliteter med moderne maskiner og utstyr.

 

Mesøy 2020

I utgangspunktet vil alle kunne bo alene – da er det i så fall bare plass til åtte deltakere. Meld derfor fra i skjema der du melder deg på dersom du/dere ønsker å bo sammen. Grendehusets internat har nemlig fire dobbeltrom, tre rom med tre senger, samt et familierom med plass til 5-6 personer. 

Her må du også fortelle om særskilte behov angående måltidene. Lunsjene lørdag og søndag, og middagen lørdag, vil bestå av velsmakende vegetariske retter.

Det er enkelt å komme seg hit med Nordlandsekspressen (Nex1) eller i bil til Ørnes. Herfra går transporten med Taiji Nords egen båt ut til øya Mesøy.

Klikk her for informasjon om tidspunkter og priser.

 

Mesøy Grendehus sett fra vest, med internatbygget til venstre.