Finn din indre ro med Taiji

Gjennom Taiji søker vi indre ro og balanse, som grunnlag for styrke, smidighet og sunnhet.

Taiji er utviklet med studier av naturen som utgangspunkt, basert på behovet for å kunne forsvare seg mot ytre og indre fiender, ønsket om et langt liv med en kropp som forfaller så sakte og lite som mulig, og et sinn som skaper minst mulig trøbbel for oss selv og andre.

Den sentrale tesen som definerer Taiji som kampkunst er uttrykket «Mykhet er sterkere enn hardhet». Dette kom som et alternativ til å sette hardt mot hardt i konfrontasjoner fordi begge parter da risikerer å bli skadet. Utøveren av Taiji møter styrke og kraft med mykhet og smidighet, tar opp i seg angriperens energi og sender den tilbake med stor kraft.

Mykhet og avkobling er grunnlaget for å utvikle indre ro, styrke og balanse, og dermed også for de helsemessige fordelene. Mange sykdommer og lidelser utvikles når vi ikke er i balanse, og når ulike kroppslige prosesser hindres eller stopper opp. Gjennom Taiji stimulerer og styrker vi kroppens naturlige evne til å holde seg frisk.

Disse naturlige prosessene er en felles, universell betingelse for alt liv. Motkreftene som er i sving, og som søker mot balanse, ble for flere tusen år siden av kinesiske vismenn beskrevet som Yin og Yang (mørke og lys). Taiji er begrepet som definerer denne levende prosessen, som i sin midte er i fullstendig ro og balanse.

Symbolikken er typisk for kinesisk filosofi, som benytter enkle, dagligdagse begreper for å forklare vanlige folk hvordan de best kan ta vare på seg selv og sine relasjoner.

Leave a Reply