Taiji og kreativitet

Taiji, eller Tai Chi, er et vanlig syn i parker i Kina, og er etter hvert blitt en av de mest populære treningsformene i verden.

Årsaken er at taiji passer alle, uansett alder, og at utøverne opplever klare fordeler for både den fysiske og mentale helsen.

Taiji består av en serie bevegelser som utføres i kontinuerlig fly, formet slik at utøveren oppnår både indre og ytre balanse. Bevegelsene er harmoniske, sakte og fredfylte, bygd på en filosofi som tar utgangspunkt i at kropp og sinn er en helhet som påvirker hverandre hele tiden.

Din kreative kjerne
Taiji legger vekt på å øve på å være fleksibel i kropp og sinn, og å kjenne på viktigheten av å møte utfordringer og problemer så fredfylt som mulig, med styrke, smidighet og vennlighet.

Dette trener opp evnen til å søke indre ro selv i stressende situasjoner, og å komme i kontakt med vår indre, kreative kjerne.

Alle har den, men ikke alle har tilgang til denne fantastiske indre ressursen. Ved å lytte innover, øver vi på å kjenne etter hva kroppen forteller oss. Og på å sette pris på hva vi faktisk kan og har mulighet til å dyrke fram.

Taiji har et filosofisk og åndelig aspekt som bygger på eldgammel kinesisk filosofi. Her legges det vekt på at vi er omgitt av, og består av energier som verken onde eller gode. Ved å erkjenne dette på et dypere plan kan vårt kreative indre jeg frigjøres fra de begrensningene vi lever med i det daglige.

Det handler om å få kontakt med sitt indre potensial. Det handler om livslyst. Det handler om livsglede.

Leave a Reply